PRZEPISY
Gęsta budyniowa owsianka z bananem.
Cześć kochani ! Przychodzę do Was z kolejnym, sprawdzonym przepisem. Tym razem jest to przepis na owsiankę budyniową - idealną na śniadanie lub posiłek po treningu.
Przepis jest mojego autorstwa gdyż bardzo długo szukałam idealnej dla mnie owsianki. Chciałam, żeby była dosyć gęsta i pożywna. Ta owsianka taka właśnie jest. Nie za rzadka, nie za gęsta i przede wszystkim SMACZNA :)
Składniki na jedną porcję owsianki:
* 35-40 g płatków owsianych górskich
* 125 ml mleka 1.5 %
* 1 łyżka proszku budyniowego (polecam czekoladowy)
* banan
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane górskie zalewamy wrzącą wodą do ich poziomu. Przykrywamy talerzem i zostawiamy do czasu aż wchłonął wodę (jeśli wody będzie za dużo należy ją odlać). Do rondelka wlewamy zimne mleko i dodajemy łyżkę proszku budyniowego. Stawiamy na ogniu i gotujemy do momentu uzyskania konsystencji budyniu, cały czas mieszają. 1/2 banana obieramy i gnieciemy na "papkę". Gotowy budyń dodajemy do przygotowanych wcześniej płatków i mieszamy z rozgniecionym bananem. Tak przygotowaną owsiankę dekorujemy pozostałym, pokrojonym bananem.
SMACZNEGO !
TUTAJ OPCJA Z ORZECHAMI |
0 komentarze